Monday, January 25, 2010

::Buduh Sumbungggggg::

Buduhhh!!!!
Nak kata buduh... blajar 3 tingkat...
Nak kata pandai... macam jahil gak wa rasa...
Bila wa cuit, pandai lak melatah...
Bila dia melatah, abih semua kejahilan terkeluar...

Dear... benda haram, tetap haram. Mana leh nak ubah. Lu blajar skolah agama kan.. lain la wa... wa tak blajar skolah agama... tapi wa rasa, wa tak sejahil lu kot.. ahakkks
Bila ada orang tegur... tetiba lu salahkan PAS?? wakakakaka.. wadefakkkkk??

Dear... i see... i observe... i learn... i am learning.. i leant! why don't we jamaah? Kalo ada benda yang wa tak reti.. lu leh tolong ajaq dak? kalo ada benda wa tatau lu leh tolong ajaq dak? kalo ada benda tak betoi yang wa buat, lu leh tolog cuit tak?

huhuhhuhuhu.... gilo! totok sgt mind lu weh... mungkin lu patut ubah sket cara pemakanan lu... jangan EAT (??!) menda yang bukan2 sokmo..! *ahakks*
penat!

Saturday, January 23, 2010

::Data.. oh data..::

New episode begins. im given a new job. wakakakakaka.... i like.

At least ada le sket ruang untuk wa nak merasai kembali keje2 zaman dulu walaupun as an end user. Dolu2 wa dok pecah kepala pikiaq mcm mana nak wat kasi end user wa senang nak buat keje dia... tak payah susah-susah... bior wa yang pecah pala takpe.

Today, wa takyah nak pecah2 pala... wa guna je menda yang dah org buat tu. Senang hati. Sesungguhnya wa amat memahami perasaan org2 yang terlibat dalam pembikinan menda ni. Sebab tu wa guna tanpa banyak bebel.

Tapi tu le... ilmu yang kita ada kalo tak diamalkan... karat dah. bila guna menda org lain.. rasa diri sndiri pun leh buat. tapi..........!! cuba lu wa buat...!!! hahahhaha.. mintak ampun awai2.... :D:D

Moral of the story... "renung-renungkan.... Selamat beramal" ---> *nada dr izi ali*

video

Wednesday, January 20, 2010

::2010::

1st entry untuk tahun 2010... wakakakaka...

Well... seperti yang semua sedia maklum, permohonan wa nak balik bertugas ke tanah besar tak diluluskan. Sangat mendukacitakan. Wa dapat tahu budak2 sini yang buat petisyen kat menteri mintak wa tak ditukarkan. Depa nak wa stay lagi sini. :D *ok. mmg wa tipu!*

Ermmmm.. ok je stay sini sebenarnya JIKA wa tak dengar benda2 yang buat telinga wa berdesinggggggggg...singggggggggg....singggggggggggggggggg.... When it comes tu TANGGUNGJAWAB, insyaAllah, wa professional. :D *nak muntah? sila muntah* Gila weh, makan gaji tiap2 bulan tapi kalau tak ikhlas bekeje, apa makna duit tu?

Apa-apa pun... takdenya wa nak meroyan. Takde le wa nak tayang tu, tayang ni. Bagitau sana sini wa bahagia. Bagitau sana sini wa derita - tapi wa kompangkan gak kat fesbuk.. wakakaka. Wa punya hidup wa punya pasal. Lu punya hidup, lu punya pasal.



Untuk diri wa yang disayangi.. untuk kawan-kawan yang dikasihi, cuba-cubalah untuk menerima kelebihan orang lain dengan hati yang penuh kekaguman dan keIDOLAan... tolonglah.

Kalo wa ada kelebihan yang lu orang takdak.. wa tau wa maveles! *ouchh!* boleh tak adore kan wa ni secara diam? wakakaakakaka... takyah le dengki-dengki. Takyah la main black magic.. karaoke lagu black magic woman takpa... Takyah la nak masam muka. Takyah le tunjuk muka taik depan wa.... sebab wa DUN GIVE A DAMN... ohhhh.. demiiitttt. kill! kill! kill! die! die! die!

Tu je. Sekian.